Magyar Falu Program Infóblokk

Köszöntjük Bánhorváti község weboldalán!

Biztos Kezdet Gyerekház

 

 Gyerekház vezető

 Mogyorós Virág

 Cím

 3642 Bánhorváti, Szabadság út 177.

 Telefonszám

 

 E-mail cím

 banhorvatigyerekhaz@gmail.com

 

Nyitvatartási idő: minden hétköznap 8.00 órától du.14.00 óráig, hétvégén zárva.

 

A településen 2018-tól új szolgáltatási forma vette kezdetét a - Biztos kezdet gyerekház infrastruktúra fejlesztése Bánhorvátiban – projekt keretein belül.

Ennek célcsoportját a Bánhorvátiban élő, 3 év alatti gyermekek és szüleik alkotják.

Elsődleges célunk, a preventív gyermekgondozás, illetve az esélyegyenlőség megteremtése elsősorban a hátrányos helyzetű családokban nevelkedő kisgyermekek részére.

Szolgáltatásaink a megfogalmazott szakmai tervvel összhangban, a 3 év alatti korcsoportra irányulnak. Kiemelt célunk az óvodai beilleszkedésre történő felkészítés a gyermek-és a szülő részére egyaránt. Továbbá a gyermek képességeinek feltérképezése és ahhoz mérten, képesség kibontakoztató foglalkozások biztosítása. Fejlődésbeli elmaradás esetén, minél koraibb életszakaszban megkezdjük a kisgyermek azon területre vonatkozó célirányos fejlesztését, ahol elmaradást tapasztalunk. A gyerekház szolgáltatásai ingyenesek!

Igénybevehető szolgáltatásaink:

  • kisgyermekkori fejlesztés gyógypedagógus és pszichológus szakember segítségével
  • kreatív délelőttök, kézműves foglalkozás szülők és gyermekeik részére

A játékos foglalkozások mellett biztosítjuk a gyermek számára a napi egyszeri étkeztetést tízórai formájában. A szülőknek és a gyermekeknek is lehetősége van tisztálkodásra. A szülők élhetnek mosási lehetőséggel is Gyerekházunkban. Szépen felújított épületünk rendelkezik jól felszerelt, játszószobával, fejlesztővel, akadálymentes illemhelyiséggel, fürdőszobával, konyhával.

Általános szolgáltatásaink mellett rendezünk szabadidős tevékenységeket, közösségi programokat a gyermekek és családjaik részére!

Szeretettel várjuk a Bánhorvátiban élő, 0-3 éves korú gyermekeket és családjukat. Kérdéssel forduljanak hozzánk bizalommal!

Galéria