Magyar Falu Program Infóblokk

Köszöntjük Bánhorváti község weboldalán!

Tájékoztatás a szelektív hulladék szállításáról

Tisztelt Bánhorváti Lakosok!

 

Örömmel értesítem a település lakosságát arról, hogy községünkben elindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Környezetvédelmi szempontból is nagyon fontos ez, és abban a tekintetben is, hogy több háztartási hulladékot szállít el a szolgáltató, mint eddig.

A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi ezt a szolgáltatást is.

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Önkormányzati Hulladékkezelési Társulás pályázati úton beszerzett szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló, 120 literes edényeit a lakosság számára kiosztottuk (kék edény, sárga fedéllel). Az edényen lévő matricán ott szerepel, hogy milyen hulladékokat szabad ebbe beletenni.

Az is jó hír a lakosságnak, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló, átvett edény mellé a szállítási napokon, akár több olyan zsákot is ki lehet helyezni, amelyben szintén szelektív hulladék van. Ezek nem kell, hogy a szolgáltatótól vásárolt zsákok legyenek, lehetnek akárhol vásárolt szemetes-zsákok, csak annyi a kritérium, hogy átlátszóak legyenek, látni lehessen, hogy ezekben is szelektív hulladékok vannak.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés nem a kommunális hulladék szállítási napján, tehát nem szerdánként történik, aki szerdán teszi ki a szelektíven gyűjtött hulladék edényét, azt a szolgáltató nem üríti ki.

 

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés első alkalma Bánhorvátiban:

 

2016. május 10. kedd

 

Ezután pedig mindig kéthetenként, keddenként történik az ürítés.

 

Reméljük, hogy ez a szolgáltatás tovább segíti majd településünk lakosainak környezettudatos életmódját.

 

Tisztelettel:

Földvári István sk.

polgármester